Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Apenstreken met Aap Noot Mies
Het leesplankje tot leven geroepen met een record aantal beesten. Een film waarin het ondeugende 10 jarige weesjongetje Wim graag naar school wil, maar in de fabriek moet werken. Omdat de schoolwet net is ingevoerd heeft de directrice van het weeshuis Wim wijsgemaakt dat hij al 12 is. Als hij samen met een aap ontsnapt en op het platteland terecht komt begint het avontuur.

Met Kim-Lian van der Meij, Mike Weerts, Martine Sandifort, Sanne Vogel, Guus Dam, Loek Peters, Yvon Jaspers, Alwin Pulinckx, Arjan Ederveen, Wesley van Gaalen, Harrie van Rijthoven en de jonge kinderen Tygo, Mees, Lars, Sem en Marin als Wim, Jet, Gijs, Ot en Sien.
Een film van Johan Nijenhuis (regisseur / producent), Klaas de Jong (producent) en Bernard Tulp (gedelegeerd producent).

In de film APENSTREKEN met aap noot mies gaan we terug naar de tijd dat in Nederland nog geen leerplicht bestond. Veel jonge kinderen gingen niet naar school en werden in fabrieken en op het land uitgebuit. Alleen kinderen van rijke ouders, die het konden betalen, leerden lezen en schrijven.  Pas in 1900 kwam de leerplichtwet voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het gold niet voor boerenkinderen, die thuis mochten blijven om te helpen oogsten, én voor meisjes.

HEEL VEEL BEESTEN
Wim, Jet en Gijs beleven samen met heel veel andere kinderen spannende avonturen in een film waarin ook een record aantal beesten te zien is: van tamme ganzen tot landgeiten, van traditionele melkkoeien tot zwanen, twee ezels die een ezelrace doen én we zijn getuige van de geboorte van lammetjes. Ook diverse honden maken hun filmdebuut zoals Keeshond Kees, hond Does en Dora, de hond van oppasser Tibor. Een heel speciale rol is weggelegd voor een echte aap.

HET VERHAAL
De tienjarige Wim droomt ervan om naar school te gaan. Maar hij woont in het weeshuis. Samen met de andere kinderen van het weeshuis wordt hij uitgebuit en moet hij dagelijks hard werken in de illegale bezemfabriek in de kelder van het weeshuis. De kinderen wachten met smart op de invoering van de Schoolwet die kinderen van zes tot twaalf jaar verplicht om naar school te gaan. Als Wim weet te ontsnappen zorgt Jet ervoor dat hij zich op hun boerderij kan verschuilen. Het is de start van een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen, waarbij Wim vooral ook uit handen moet zien te blijven van de directrice van het weeshuis.

VOLLEDIG IN 3D
APENSTREKEN met aap noot mies is de eerste Nederlandse film die volledig in 3D is opgenomen. Hiervoor is de expertise in huis gehaald van het Engelse bedrijf Vision3, dat onder andere de 3D verzorgd heeft van de Oscarwinnende film Gravity en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, naast Jupiter Ascending, Edge of Tomorrow, Jack The Giant Slayer en World War Z. Gedurende de hele draaiperiode waren stereograaf Matt Smith en de 3D rig technicus Gavin Overstall voor het optimale 3D effect op de set aanwezig.

 
Terug...