Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Floris Visser regisseert Orphée et Eurydice bij de Nederlandse Reisopera
Vrijdag 1 mei is in Enschede de première van Orphée et Eurydice. Samuel Boden, Kristina Bitenc, Hanna Herfurtner en Bernadeta Astari vertolken de hoofdrollen in de bekendste opera van Christoph Willibald Gluck. Floris Visser regisseert de productie van de Nederlandse Reisopera, die tot 6 juni ook te zien is in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Heerlen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

[Orphee-Nederlandse Reisopera photo: Marco Borggreve] Na de dood van zijn geliefde Euridice reist Orpheus naar de onderwereld om haar terug te halen. Geesten uit het schimmenrijk proberen hem tegen te houden, maar de mythische zanger bereikt de Elysische velden en vindt zijn Euridyce. Op de terugtocht mag Orpheus niet omkijken. Als hij dat toch doet, verliest hij haar voor een tweede keer. Uiteindelijk geeft de liefdesgod Amor de treurende Orpheus zijn geliefde toch terug.

Orphée et Eurydice is een meeslepende tragische opera in drie bedrijven van Christoph Willibald Gluck (1714-1787) op tekst van Pierre Louis Moline. Bij de Nederlandse Reisopera is de Franstalige versie te horen met Nederlandse boventitels. Directeur Nicolas Mansfield: “De Franse versie wordt maar weinig opgevoerd. Toch bevat hij enkele muzikale hoogtepunten die in de oudere Italiaanse versie ontbreken. Bijvoorbeeld de befaamde Dans van de zalige geesten. Bovendien houd ik van deze versie waarin een tenor de mannelijke hoofdrol vertolkt. Daarvoor heb ik Samuel Boden gevraagd, een jonge zanger met de perfecte stem voor deze rol. In zijn korte carrière heeft Samuel al met veel vooraanstaande oude-muziekspecialisten gewerkt.”

Regisseur Floris Visser beleefde dit seizoen zijn internationale doorbraak met Mozarts Cosi fan tutte bij de Bolshoi Opera en Puccini’s La bohème in Duitsland. Cosi fan tutte kreeg twee nominaties voor het Gouden Masker, de belangrijkste theaterprijs in Rusland, voor beste regisseur en beste productie. Komend seizoen regisseert Visser Janáceks Jenufa voor de Staatsoper Hannover en zijn er reprises van Owen Wingrave voor Opera Trionfo en Cosi fan tutte in Moskou. In 2018 regisseert hij bij de Nederlandse Reisopera Verdi’s La traviata.

ORPHÉE ET EURYDICE
Orphée: Samuel Boden, Eurydice: Kristina Bitenc, L’amour: Hanna Herfurtner/Bernadeta Astari, regie: Floris Visser, muzikale leiding: Roger Hamilton, choreograaf: Pim Veulings, licht: Alex Brok, decor & kostuums: Dieuweke van Reij. Met HET Symfonieorkest en Consensus Vocalis.

Speeldata:

vr 1 mei, 20.00 uur (première) en zo 3 mei, 16.00 uur: Wilminktheater, Enschede
wo 6 mei, 20.00 uur: Lucent Danstheater, Den Haag
ma 11 mei, 20.00 uur: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
wo 13 mei, 20.00 uur: Theater aan de Parade, Den Bosch
vr 15 mei, 20.00 uur: Stadsschouwburg Utrecht
zo 17 mei, 20.15 uur: Rotterdamse Schouwburg
di 26 mei, 20.15 uur: Schouwburg Arnhem
do 28 mei, 19.30 uur: Odeon De Spiegel, Zwolle
za 30 mei, 20.00 uur: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
di 2 juni, 20.00 uur: Chassé Theater, Breda
za 6 juni, 20.00 uur: Theater aan het Vrijthof, Maastricht

http://www.reisopera.nl/programma/orphee-et-euridyce/
 
Terug...