Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema overleden
Tekstschrijver en cabaretier Seth Gaaikema is vandaag, na een kort ziekbed, overleden.

Gaaikema werd vandaag opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Zijn overleden komt alsnog tamelijk onverwacht. Seth Gaaikema is 75 jaar geworden.

In februari 2013 kondigde de cabaretier zijn afscheidstournee in. Begin dit jaar moest Seth zijn laatste optreden verschuiven in verband met gezondheidsklachten. Over zijn afscheid zei hij: "Ik heb 55 jaar in liedjes en teksten commentaar gegeven op de maatschappij, en nu moet de maatschappij het zelf maar doen". 

Eind jaren '50 begon Seth Gaaike zijn carriere als tekstschrijven voor onder andere Wim Kan. In 1961 kwam hij met zijn eerste eigen voorstelling 'Avondje Nederlands'. De grote doorbraak kwam voor Seth negen jaar later met de show 'Tien Miljoen Geboden'.

Naast cabaretier was Gaaikema ook actief als musicalschrijver. Hij werkte onder andere aan de Nederlandse versies van My Fair Lady en The Phantom of the Opera en schreef voorstellingen als Swingpop en Kuifje: De Zonnetempel. Ook bracht hij verschillende bundels en liedjes uit. Gaaikema kwam in zijn oudejaarsconference van 1988 openlijk uit voor zijn homoseksualiteit.

Bekend Nederland is geschokt met het verliezen van een waardevolle collega. Op Twitter stromen de reacties inmiddels binnen.

Guido Weijers: Respect voor de man die ooit kijkcijferkanon was met De Oudejaarsconference. #SethGaaikema #RIP #doordedeuropeenkier

Henk Krol: Seth Gaaikema (75) is niet meer onder ons. De herinnering blijft. Het liedje 'Ik zag een hinde lopen' blijft hangen in mjin hoo

Danny de Munk: RIP Seth Gaaikema .... Lieve man met veel passie voor het theater ...

Jochem Myjer: Collega Seth Gaaikema overleden. Wat treurig. Dat was een hele lieve man. Sterkte voor de nabestaanden.

William Spaaij: Dag Seth... Sterkte aan nabestaanden en familie. #rustzacht

Paul de Leeuw: Seth Gaaikema was een lieve man die ooit zei: jij bent net Surinaams cabaret! Het is zoveel en zo uitbundig! (En dacht ws:"vermoeiend :)"

Arie Koomen: Een paar keer heb ik de man ontmoet. Volgens Seth had de tijd hem ingehaald. Het leven nu ook. Leek me een aardige vent
RIV



















Terug...