Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Daan Nieber vanavond voor het eerst te zien als nieuwe presentator Editie NL
Vanaf vandaag neemt Daan Nieber plek achter de presentatiedesk van Editie NL. Hij is vier dagen per week te zien als presentator naast Margreet Beetsma en Jetske Schrijver. Naast presentator gaat Daan voor Editie NL ook als verslaggever op pad.

Daan (Amsterdam, 1980) studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. In 2009 presenteerde hij de satirische nieuwsshow CQC op Veronica. Het jaar daarop lijfde de toen net opgerichte publieke omroep Powned hem in als verslaggever voor het dagelijkse Pownews. Na twee seizoenen maakte Daan de overstap naar SBS6, waar hij de presentatie van het juridische actualiteitenprogramma Recht van Nederland voor zijn rekening nam.
Uitzending: Vanavond om 18:15 uur bij RTL 4.

Daan over zijn overstap naar Editie NL: "Editie NL past qua toon, onderwerpkeuze en invalshoek perfect bij mij. De eigenzinnige benadering van zowel hard als opmerkelijk nieuws, in combinatie met de ruimte die je als presentator krijgt voor een eigen geluid, spreken mij enorm aan. Dankzij de enorme hoeveelheid kennis en kunde binnen de RTL Nieuwsgroep, kan ik mij zowel in de studio als op locatie blijven doorontwikkelen."

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuwsgroep: "Het was uiteindelijk het persoonlijke gesprek dat ik met Daan had, dat de doorslag gaf. Dat hij kon presenteren, had ik al gezien, maar dat zijn persoonlijkheid zo goed bij Editie zou passen, maakte het een gemakkelijk besluit. Een tikje brutaal, behoorlijk eigenwijs, goed onderlegd, een prettig gevoel voor humor en nog wat van dat soort ingrediënten vormen een exclusieve cocktail, met precies de juiste Editie-smaak."
Terug...