Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Met Routeradar weet je wat er op je route komt
Nu heel Nederland weer volop aan het werk is, komt Buienradar met een nieuw initiatief om elkaar uit de file te houden. Routeradar is een gratis app die live verkeersinformatie combineert met waarschuwingen van andere weggebruikers. Voordat je vertrekt én onderweg zie je in één oogopslag alle meldingen die voor jou relevant zijn: van files en flitsers tot ongelukken en werkzaamheden.
De app gebruikt naast data van Rijkswaterstaat ook informatie van weggebruikers zelf, om zo de meest complete en actuele verkeersinformatie te bieden. Routeradar is ontwikkeld in samenwerking met Prime Data (een TNO bedrijf). Routeradar wordt continu verbeterd en komt binnenkort met uitgebreidere dekking (N-wegen) en andere slimme functies voor onderweg.
Met Routeradar weet je precies welke files of andere verkeerssituaties je op je route tegenkomt, hoe lang een file is en wat de vertragingstijd is.Toch in een file beland? Dan kunnen automobilisten deze zelf eenvoudig melden in de app. Zo helpen we elkaar uit de file.

Routeradar verzorgt vanaf vandaag ook de verkeersinformatie in de weer- en verkeerbulletins van RTL Nieuws, RTL Ontbijtnieuws, Editie NL, RTL Z en Buienradar.

Feiten
Routeradar wordt gelanceerd als bètaversie om het technisch zeer complexe product te optimaliseren. Routeradar verzorgt voortaan ook de verkeersinformatie in de weer- en verkeerbulletins van RTL Nieuws, RTL Ontbijtnieuws, Editie NL, RTL Z en Buienradar.
Routeradar is een initiatief van Buienradar en is ontwikkeld in samenwerking met Prime Data (een TNO bedrijf).
Routeradar is beschikbaar voor mobiel en internet.

Details
Routeradar combineert reguliere verkeersinformatie van onder andere Rijkswaterstaat met live-advies van andere automobilisten over files, flitsers en gevaarlijke situaties. Gebruikers kunnen heel eenvoudig zelf meldingen doen.
De kaartweergave geeft in één oogopslag inzicht in files en flitsers in de omgeving waar de gebruiker zich bevindt.
Zodra een file ontstaat op je weg, ontvang je direct een melding. Je ziet precies waar zich een file bevindt op de weg waar je rijdt en hoe langzaam er wordt gereden.

Citaten
Niels de Kind, Manager RTL Weer & Verkeer: “Dagelijks staan 500.000 mensen in de file. Een frustratie voor velen. Routeradar is een technisch hoogstandje door de unieke combinatie van bestaande verkeersinformatie, verkeersvoorspellingen en live informatie van medeweggebruikers. Je weet precies welke verkeersissues je op je route tegenkomt. Met Routeradar kun je tijdig de beslissing nemen om bijvoorbeeld een afslag eerder te pakken of een alternatieve route te rijden.”
Eddy Thans, Directeur Prime Data: “Het is ons vak om op basis van grote hoeveelheden real-time data te komen tot snelle en accurate voorspellingen en beslissingen. De TNO-modellen maken het mogelijk om snel alle verkeersdata in Nederland continu te analyseren en weggebruikers relevante adviezen te geven. De combinatie van publiek verkrijgbare verkeersdata en de live informatie van medeweggebruikers leidt tot een zeer accuraat wegbeeld en het stelt ons in staat om de verkeersmodellen en –voorspellingen in de toekomst verder te optimaliseren. Zodoende kan de dagelijkse ellende voor veel weggebruikers met behulp van techniek steeds verder worden verlicht."

http://www.routeradar.nl
Terug...